PSZ Okidoki

Okidoki maakt deel uit van Integraal Kind Centrum (IKC) Loedoes. Het IKC ligt midden in de jonge wijk Hoogveld. Het peutercentrum is samen met de basisschool, kinderopvang en buitenschoolse opvang in één gebouw gevestigd.

Kennismaking
Voordat uw kind naar Okidoki komt, wordt er door Spelenderwijs telefonisch contact met u opgenomen. U kunt dan een afspraak maken met een van de medewerkers van Okidoki voor een nadere kennismaking. We wisselen dan informatie uit over onder ander persoonsgegevens, onze huisregels, de gewenningsfase, eventuele ziektes of bijzonderheden.

Onze dagelijkse activiteiten
We werken bij Okidoki volgens een vast programma en met verschillende thema's. Hiermee stimuleren we de ontwikkeling van de peuters spelenderwijs op diverse ontwikkelingsgebieden. Dat is prettig, herkenbaar en duidelijk voor ze. In ons vaste programma bestaat elk dagdeel uit een aantal vaste activiteiten, die aan de hand van dagritmekaarten in beeld worden gebracht. Dat zijn "de kring", vertellen, liedjes en/of versjes, bewegen in de  gymzaal (binnen of buiten), puzzelen/bouwen, lezen, knutselen en huishoudelijke activiteiten. De locatie voor de peutergroep heeft verschillende hoeken, waar de peuters kunnen spelen en experimenteren.

Over het thema dat gedurende een periode centraal staat wordt u via een bulletin geïnformeerd. In zo'n themabulletin geven we een indruk van de activiteiten die we met de peuters doen. Bovendien krijgt u een greep van de speel- en knutselactiviteiten, de liedjes, versjes, leesboeken en woorden die in betreffende periode aan de orde komen. Met deze themabulletins hopen we dat u de verhalen waar uw peuter mee thuiskomt kunt plaatsen en er op inspelen. Zo weet u ook welke liedjes er aan de orde komen en kunt u ze thuis met uw kind meezingen. En dat geldt ook voor de woordjes en de boeken.

Andere vaste onderdelen van het programma zijn het toiletbezoek/verschoning en samen het drinken en meegenomen fruit nuttigen.

Meespeeldag
Wij bieden opvoeders de gelegenheid om te ervaren hoe uw kind het doet in de peutergroep. U kunt dan een dagdeel 'meedraaien'. Dat kan een hele ochtend of middag zijn, maar bijvoorbeeld ook een uur. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij een van de medewerkers.

Verjaardagen
Als een peuter jarig is, is er natuurlijk feest. De jarige vindt het vaak heel leuk als de opvoeder hierbij aanwezig is. U bent natuurlijk van harte welkom en u kunt hierover een afspraak maken met een van de pedagogisch medewerkers.

GGD-inspectierapport
Klik hier om het gepubliceerde inspectierapport te bekijken.

Contactgegevens

Basisschool Loedoes

Hulsestraat 1
6135 JK Sittard